Rode kool salade met appel

Van de week stond ik in de supermarkt en zag ik een zakje rode kool in het koelvak liggen. Aangezien mijn vriend geen rode kool lust, wordt dit product bijna niet gekocht. Toch is het zakje in mijn boodschappenmand belandt. Ik pakte mijn telefoon en scrollde door mijn Pinterest feed op zoek naar inspiratie voor een rode kool recept. En zo ben ik op deze rode kool salade met appel gekomen. Een super frisse salade die je met verschillende gerechten kan combineren combineren. Zo heb ik deze salade op een pompoenbroodje met kipfilet gedaan. Echt heel lekker!

 

rode kool salade met broodje

 

Rode kool salade met appel

Wat heb je nodig

 • 100 gram rode kool
 • 1 winterwortel, geraspt
 • 1 groene appel
 • 1/4 komkommer
 • Pompoenbroodje (of ander naar keuze)
 • 2 plakjes kipfilet

Voor de dressing

 • 1 el honing
 • 1 tl mosterd
 • 1 el olijfolie
 • 1 el citroensap
 • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je het klaar

 1. Doe alle ingrediënten van de dressing bij elkaar en roer het goed door elkaar.
 2. Snij de appel en komkommer in kleine stukjes.
 3. Doe de appel, rode kool, winterpeen en komkommer in een schaal.
 4. Giet de dressing over de salade.
 5. Breng het eventueel nog op smaak met peper en zout.
 6. Verdeel de kipfilet en de rode kool salade over het broodje.

Liefs Aneta

 

12 thoughts on “Rode kool salade met appel

 1. Ik ben echt totaal geen fan van rode kool, maar op deze manier klinkt het eigenlijk best lekker 🙂 Het broodje en de salade zien er op de foto al heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *