brownie met zwarte bonen

Recept: Brownie met zwarte bonen

Voor chocolade kun je me ’s nachts echt voor wakker maken. Dit recept: Brownie met zwarte bonen, kwam ik tegen op de website van In Love With Health Ik was op slag verliefd op deze brownie. Niet alleen hoe hij eruit zag maar ook welke ingrediënten hiervoor zijn gebruikt, zwarte bonen en havermout. Dit zijn de basis ingrediënten voor deze brownie. Een aparte combinatie maar eenmaal geproefd te hebben, is het heel lekker. Om dit recept eigen te maken, heb ik hier een beetje aan gesleuteld. De honing in deze brownie heb ik vervangen door Agavesiroop (die is wat zoeter). Verder heb ik er kleine stukjes chocolade aan het recept toegevoegd, yummie..

 

brownie met zwarte bonen

Brownie met zwarte bonen

Wat heb je nodig:

  • 250 gram zwarte bonen
  • 150 gram havermout
  • 1 el kokosolie
  • 5 el Agavesiroop
  • 3 el rauwe cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 10 blokjes pure chocolade (75% cacao)
  • snufje zout
  • 200 ml water
  • Handje cashewnoten en amandelen En wat extra Agavesiroop)

Hoe maak je het klaar

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de blokjes chocolade) in de blender. Meng alles tot beslag.
  3. Leg de blokjes chocolade in een servet en prak ze fijn met de achterkant van de lepel tot kleine stukjes.
  4. Meng de kleine stukjes chocolade in het beslag.
  5. Doe wat bakpapier in een kleine ovenschaal en giet het beslag hier in.
  6. Bak het geheel af in circa 20 minuten

Topping

Voor de topping kun je wat cashewnoten en amandelen verkruimelen en op de brownie strooien. Tot slot wat Agavesiroop erover en je kunt smullen.

10 thoughts on “Recept: Brownie met zwarte bonen

  1. Dat ziet er heel erg goed uit! Ik heb vorig jaar brownies gemaakt met zoete aardappel, die werden uiteindelijk vrij smaakloos. Dus dit jaar met kerst ga ik deze zeker weten uitproberen!

    1. Ja klopt, de eerste keer toen ik deze brownie maakte was hij ook smaakloos. Toen zat er honing in, maar nu ik die vervangen heb door Agavesiroop, is hij veel smaakvoller. Succes met maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *