Favorite friday: Mijn favoriete recepten met havermout

Het is een alweer een tijd geleden dat ik een “Favorite Friday” artikel heb geschreven. Dus het leek mij leuk om hier weer wat aandacht aan te besteden. Vandaag wil ik graag mijn favoriete recepten met havermout met je delen. Ik ben echt gek op dit voedingsproduct. Het is snel klaar te maken en het houdt mij de hele ochtend staande. Volgens deze website is havermout populairder dan ooit en geven zij zeven redenen waarom we regelmatig havermout zouden moeten eten.

 

Havermout verlaagt het cholesterolgehalte

Havermout houdt de honger in toom

Havermout is van nature glutenvrij

Havermout is lief voor de lijn

Havermout bevat antioxidanten

Havermout biedt variatie

Havermout is snel

 

Dat havermout veel variatie biedt is zeker een feit. Tegenwoordig bevatten veel gerechten havermout. Ik heb het idee alsof dit een basisproduct is geworden om mee te koken en te bakken. Laten we maar snel kijken welke recepten met havermout tot mijn favorieten behoren.

 

Havermout taart met tonijn

Deze havermout tonijn taart was mijn eerste recept op Love4seasons en is ook meteen een van mijn meest lekkere hapjes. Het is een gerecht wat het beste koud te eten is met een frisse salade.

 

recepten met havermout taart met tonijn

 

Havermout repen met chocolade (75% cacao)

Nog zo’n heerlijk recept! Eerlijk gepikt van mijn collega. Aan deze havermout repen met chocolade heb ik me misselijk gegeten. Mocht je nu geen fan zijn van chocolade, kun je deze weglaten. Ze zijn ook prima te eten zonder.

 

recepten met havermout repen met chocolade

 

Bananen pannenkoeken

Deze bananen pannenkoeken blijven mijn favoriete ontbijt voor in het weekend. Het is echt een feestje om dit te mogen eten. Binnenkort ga ik wat blauwe bessen door het pannenkoeken beslag proberen. Ik denk dat dit bijna niet fout kan gaan.

 

recepten met havermout: bananenpannenkoeken

 

Overnight oats met gekarameliseerde peer

Nog zo’n heerlijk ontbijt die klaar is in een handomdraai. Je gooit wat kwark in een pot, paar lepels havermout erbij en de koelkast doet uiteindelijk zijn werk. De volgende morgen tover je met een paar extra handelingen een lekker overnight oats ontbijt.

 

recepten met havermout: overnight oats met kwark en gekarameliseerde appel

 

Na het zien van deze foto’s heb ik best honger gekregen, haha. Ik hoop dat ik je een beetje geïnspireerd heb om het gebied van havermout recepten. Heb jij een favoriet recept met havermout?

 

Liefs Aneta

 

 

13 thoughts on “Favorite friday: Mijn favoriete recepten met havermout

  1. Ik ben volgens mij echt een van de weinigen die nog nooit havermout heeft gegeten. Shame on me! Zeker na het zien van jouw heerlijke recepten, wil ik het toch eens uitproberen. Vooral die pannenkoekjes lijken me lekker!

  2. Ik ga voor simpel! Als ontbijt eet ik havermout met koude sojamelk en wat blauwe bessen erbij. Ben ik elke ochtend weer superblij mee. maar als ik eens in een zoete bui ben (euhm, regelmatig dus) durf ik er in plaats van fruit wel eens chocolade bij doen, dus jouw repen zullen bij mij ook wel in de smaak vallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *