7 tips voor het ultieme lentegevoel

De natuur begint te ontwaken uit zijn winterslaap. De blaadjes komen langzamerhand weer aan de bomen en de bloemen laten hun mooiste kleuren zien. Ik vind dit een van de mooiste jaargetijden die ons kikkerlandje rijk is. Ein-de-lijk is het zover…LENTE! Heb jij hier ook zo naar uit gekeken? Ik krijg van dit prachtige seizoen zoveel energie en nieuwe frisse ideeën. De warme zonnestralen op je huid, fladderende rokjes en genieten van de wijntjes op het terras. Ik heb er zo’n zin in! Om het ultieme lentegevoel te krijgen heb ik 7 tips op een rijtje gezet die aan hieraan kunnen bijdragen. Lees maar gezellig mee..

Huis vol bloemen

Een huis vol met bloemen zorgen bij mij voor het ultieme lentegevoel. Ik ben voornamelijk gek op witte lelies. Ze zijn niet alleen mooi maar ruiken ook echt onwijs lekker.

Voorjaarsschoonmaak

Rond deze tijd krijg ik altijd de kriebels om mijn huis van onder tot boven uit te mesten. Alle lades en kastjes weer netjes opgeruimd…heerlijk is dat. En ja, je kan het maar vast gehad hebben. Mijn blogcollega Cynthia schreef overigens een hele gezellige blog over haar mini voorjaarsschoonmaak. Ben je op zoek naar inspiratie en vooral naar moed om te beginnen, dan zou ik zeker haar blog lezen.

Boek je zomervakantie

Yes! Dit is toch een van de leukste dingen die je maar kunt doen. En je hoeft het niet eens al te boeken. Kijken naar je favoriete bestemming op het internet geeft al een lentegevoel op zich.

Lente in je interieur

Wat dacht je van gezellige kussentjes of andere accessoires. Deze mini make-over hoeft niet eens veel geld te kosten. Bij de Action, Xenos of Kwantum hebben ze hele leuke dingen voor kleine prijsjes.

Kledingkast opruimen

Ondanks dat ik een grote kast heb, past niet al mijn kleding hierin. Mijn lente/zomerkleding licht in koffers op zolder. Om het lentegevoel te krijgen ga ik binnenkort mijn kledingkast opruimen. Winterkleding eruit, lente/zomerkleding erin!

Lente in je tuin

Aangezien de kans groot dat het ’s nachts nog kan vriezen buiten, raad ik je niet aan om nu al je tuin of balkon vol te zetten met bloemen. Ik ben totaal geen tuinvrouw, bij mij gaat alles namelijk dood. Maar dit weet ik dan wel weer – ook weer uit ervaring hoor, haha. Wat je wel kunt doen is alvast wat tuininspiratie op doen in een tuincentrum.

Fashion Wishlist voor de lente maken

Een Fashion Wishlist maken is zo leuk om te doen! Zelf heb ik er al een gemaakt. Bovendien kun je je oriënteren welke items je al in de kast hebt hangen en welke je nog aan kunt schaffen.

 

Wat is jouw ultieme tip voor een lentegevoel?

 

Liefs Aneta

 

17 thoughts on “7 tips voor het ultieme lentegevoel

  1. Wat een leuke, vrolijke tips! Zo’n voorjaarsschoonmaak van mijn kledingkast kan ik zeker wel gebruiken en ook een zomervakantie boeken lijkt me op dit moment niet verkeerd 🙂 Mijn tip is om buiten foto’s te maken van de bloemen en (binnenkort) van de lammetjes. Daarvan kom ik altijd helemaal in de lentesferen.

  2. Leuke tips Aneta! Ik heb zoveel zin in de lente. Mijn ultieme lente gevoel is ook om de tuin op te ruimen. Al het onkruid weg en leuke en lieve bloemen planten. Dan ziet het er al een stuk vrolijker uit! Oja en een dunner dekbed en licht eten. Even geen stamppotten meer maar juist lichtere en minder zware gerechten.

  3. Jaaaa ik heb ook heel veel zin in de lente! Nog een weekje, yay. In een voorjaarsschoonmaak heb ik ook erg zin. Lekker alles opruimen en cleanen! Moet echt mijn kleding flink gaan uitzoeken.
    Mijn ultieme lente tip is lekker gaan wandelen buiten! Zien hoe de bloemen weer uitkomen en de bomen weer groen worden. Dat vind ik altijd zo fijn!

  4. Ik vind de lente zo mooi en fijn. Ik kijk uit naar de eerste dagen dat we zonder jas naar buiten kunnen. De natuur vind ik ook altijd prachtig en nog mooier dan in de zomer, het lijkt een soort geboorte, nieuw leven wat gaat komen 😉

  5. Wat een fijne tips! Ik ga volgende week beginnen met de grote voorjaarsschoonmaak, dan ruim ik ook gelijk alles op (een beetje minimaliseren), zet ik lente spulletjes neer in huis en misschien koop ik wel een bosje bloemen als beloning voor mezelf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *