wat te doen met valentijnsdag

5 x wat te doen met Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag en dat betekent dat je je geliefde extra in het zonnetje mag zetten. Alle winkels hangen vol met allerlei tierelantijn en de winkeliers willen natuurlijk dat je wat koopt. Ik heb altijd het idee dat de prijzen rond deze tijd ineens omhoog schieten. Zo is een doodnormale bos bloemen ineens drie keer zo duur of kom je thuis met een 3-in-1 pakket aan luchtjes en bodylotion terwijl je eigenlijk een iets anders wilde kopen. Zelf ben ik geen type die ineens mijn hele salaris spendeert aan cadeau’s omdat het Valentijnsdag is. Ik houd het gewoon simpel en wil liever niet te veel geld uitgeven aan deze hype. Want ja, dat is het! In dit artikel heb ik 5 activiteiten op een rijtje gezet die je kunt doen met Valentijnsdag, zonder al te veel geld aan uit te geven. Misschien zit er voor jou iets leuks bij.

 

5 activiteiten die je kunt doen met Valentijnsdag

 

Picknicken op het strand

Mijn vriend en ik vinden het leuk om op een mooie winterse dag op het strand te picknicken. Daar heb ik je in dit artikel eens eerder over verteld. We nemen een tas mee met een groot kleed, thermoskan met thee of wat we ook maar willen, broodjes of andere lekkernij. We parkeren onszelf in de duinen en genieten van deze heerlijke picknick. Als onze buiken vol zitten maken we nog een wandeling over het strand en rijden daarna naar huis. Een romantisch dagje noem ik dit!

Massage

In ons dagelijkse leven hebben we genoeg aan ons hoofd. Om deze gedachte even opzij te zetten, is een massage een goede uitkomst. En hoe leuk is het als je je geliefde hiermee kunt verassen. Meestal zit er bij mij aan deze verassing een voorwaarde aan: als ik een massage weggeef wil ik er ook eentje terug, haha. Meestal gebeurd dit ook wel. Mijn massage olie koop ik altijd bij de Kruidvat. Ik gebruik de Therme Zen White Lotus massage olie. Heerlijke geur vind ik dat. Hij heeft een heel handig pompje. Mij vorige flesjes heb ik vaak genoeg omgestoten. Het gevolg was dat de hele vloer onder de olie lag. Met dit pompje gebeurd dit niet meer. En om deze massage sessie helemaal af te maken kun je op Spotify een heerlijk zen muziekje opzetten. Zelf houd ik erg van dit soort muziek en luister dan ook graag naar deze onderstaande muziek. Ook als ik blog.

 

Filmavond

Beschik je niet over een grote bank waar je heerlijk met z’n tweeën op kunt liggen? Haal dan de matrassen van boven en maak van je woonkamer een chillhoek. Wel voor de televisie! Leg alle kussens die je hebt erbij, inclusief je dekbed. Pak de hapjes en drankjes uit de koelkast die je hebt gekocht en het feestje kan beginnen. Films die ik je zeker aan kan raden om te kijken zijn:

 

Koken

Je kunt een snelle hap maken en dan op de bak of matras ploffen voor een filmavond. Maar je kunt er ook voor kiezen om samen een 4-gangen menu te bereiden. Mijn vriend en ik vinden dit nog steeds een leuke bezigheid. We schenken onszelf een wijntje in, zetten wat muziek op en sloven ons uit in de keuken.

 

Uitgebreid ontbijt op bed

In plaats van een heerlijk diner voor twee, kun je ook een uitgebreid ontbijt op bed maken. Met bubbels natuurlijk! 😉 En vergeet dat kaartje niet die je hebt gekocht, waarin je je allerliefste nog even verteld hoe trots je op hem bent en hoeveel je van hem houdt.

 

Weet jij nog leuke activiteiten die je kunt doen met Valentijnsdag? Ik wens je vast een mooi dag toe.

 

Lief Aneta

 

30 thoughts on “5 x wat te doen met Valentijnsdag

 1. Ja, picknicken vond ik met Valentijnsdag ook altijd zo fijn en ook een ontbijtje op bed kon ik altijd wel waarderen. Nog een leuke tip is een dagje treinen met zo’n kortingskaart van Kruidvat, Hema of Blokker. Daarmee kun je voor weinig geld samen een mooie stad ontdekken.

 2. Dat ontbijtje in bed klinkt me wel goed in de oren haha! Wij zijn niet zo van de Valentijn en zeggen ook ieder jaar niets te kopen voor elkaar. Maar vind ik het toch wel leuk om een lief kaartje te schrijven en zijn favoriete wiskey te kopen. En stiekem word ik ook wel heel gelukkig als hij een bosje bloemen mee naar huis neemt haha!

  1. Filmavondjes zijn altijd goed. Ja, het liefst wil je gewoon lekker vertroeteld worden (massage) en dan gelijk naar bed. Daarom doen wij dit ook niet vaak. Er is er altijd wel iemand de pineut die niks krijgt hahaha

 3. Wat een goede ideeën! Wij missen allebei een romantiekorgaan, dus bij ons is de afgelopen jaren Valentijn volgens mij gewoon voorbij gegaan zonder erop te letten. Ik vind zo’n filmavondje wel een goed idee, vooral omdat het op een dinsdag ofzoiets valt. Lekker een matrassenfort bouwen en dan popcorn eten en films kijken 🙂

  1. Hihi ik denk dat je niet de enige bent. Het leven is al druk zat. En als je samenwoont mis je dit soort dagen sneller dan wanneer je bij je ouders woont. Fijne dinsdag!

 4. Leuke tips!! Ik ben niet echt een Valentijns-mens maar vind het heerlijk om fijne avondjes thuis in te plannen, lekker kletsen, koken en een filmpje kijken. Perfect voor zo’n dag natuurlijk! 🙂 Liefs, Merel

 5. Ik vind Valentijnsdag ook maar commercieel gedoe hoor! Liefde draait niet om spullen. Maar inderdaad om kleine tekenen van liefde. Lekker samen koken inderdaad of een filmpje kijken. Leuk artikel! En een fijne Valentijn!

 6. Een filmavondje en samen koken is erg leuk! Picknicken ook teouwens. 🙂 Mijn vriend en ik doen nooit aan Valentijnsdag, hij is die dag namelijk jarig dus dat vieren we dan! En we vinden het allebei veel te commercieel, haha.

 7. Mijn vriend uit Noorwegen komt op 15 februari naar Amsterdam, dus onze Valentijnsdag is een dagje later! Maar ik denk dat we lekker uiteten gaan en daarna naar de film. Beetje cliché misschien, maar omdat we elkaar niet zo vaak zien (en dus ook niet zo vaak naar de film of uiteten gaan) is het juist wel leuk. 🙂

  1. Dit soort dingen zijn de fijnste momenten….en zeker als je elkaar inderdaad niet zo vaak ziet. Wauw, Noorwegen. Wat een prachtig land is dat. Ben je er vaak? Ik zou emigreren haha

 8. Bedankt voor de tips. Wij doen ook nooit aan Valentijn hoor, vind het te commercieel. En je kan iedere dag wat leuks doen met je geliefde, toch 😉

  Vorig jaar waren wij toevallig in Parijs met Valentijnsdag, maar was niet zo gepland.
  Maar wel heel romantisch & leuk!

  Liefs,

  Iris -x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *